Wiśniowy Sad

Czas na dobrą kuchnię!

Czas na dobrą kuchnię

Menu - Pizzeria

Pizza podawana na cieście średniej grubości

Pizzę serwujemy od godz. 13:00

NazwaSkładnikiŚredniaDuża

Margherita

sos, ser, oregano 25zł 31zł
Prosciutto sos, ser, szynka, oregano 29zł 36zł
Capricciosa sos, ser, pieczarki, szynka, cebula, oliwki, oregano 31zł 39zł
Hawai sos, ser, szynka, ananas, brzoskwinia, oregano 30zł 38zł
Salame sos, ser, salami, oregano 29zł 37zł
Peperoni sos, ser, salami, oliwki, papryka , peperoni, oregano 33zł 41zł
Milano sos, ser pieczarki, szynka, papryka, cebula, oregano 31zł 39zł
Vera sos, ser, kurczak, czosnek, curry, kukurydza, oregano 33zł 41zł
Secchi sos, ser, biała mozzarella, suszone pomidory, kilka kropel sosu balsamicznego, oregano 35zł 42zł
Spinaci sos, ser, szpinak, jajko, czosnek, oregano 30zł 38zł
Formaggio sos, Mozarella, Camembert, Gorgonzola, Gouda, oregano 35zł 43zł
Rucola sos , ser, szynka z Parmy, czarne oliwki, rucola, pomidory koktajlowe 37zł 45zł
Pompei sos, ser, szynka, boczek, salami, papryka, cebula, oregano 37zł 45zł
Furore sos, ser, kurczak, pieczarki, kukurydza, szynka, papryka, cebula, oregano   39zł 47zł
Carbonara biały sos, cebula, boczek wędzony, pieczarka, mozarella, oregano 41 zł 49 zł

Do każdej pizzy proponujemy:
sos pomidorowy (100g), sos czosnkowy(100g) w cenie 5zł/szt.

Do pizzy serwowanej na wynos opakowanie jest płatne 1zł/szt

 

 Pizza serwowana na cienkim cieście.

Pizzę serwujemy od godz. 13:00

NazwaSkładniki

Średnia

Spianata Picante

sos, ser, Spianata picante, oregano 32 zł
Bresaola sos, ser, Bresaola, rucola, pomidory suszone, oregano 34 zł
Caprese sos, biała mozarella, pomidory koktajlowe, bazylia 31 zł

Spianata picante- włoskie salami z regionu Calabira. Pochodiz z wyselekcjowanego mięsa wieprzowego. Dojrzewa od 50 do 70 dni. Posiada mocny, ostry, dobrze zbilansowany smak. Charakterystyczny czerwony kolor nadaje ostra papryczka peperoncino.

Bresaola-długodojrzewająca wędlina z polędwicy wołowej. Dojrzewa od 2 do 3 miesięcy. W trakcie dojrzewania naciera się ją ziołami i zamacza w winie. Bresaola ma delikatny lekko słonawy smak.