Przystawki | |
---|---|
Tatar z polędwicy wołowej |
49 zł |
Carpaccio z polędwicy wołowej |
49 zł |
Camembert w panierce podany z chutney z gruszki i żurawiny |
25 zł |
Pieczywo domowe z pieca z masłem czosnkowym |
18 zł |
Przekąski |
---|
Zupy |
|
Rosół królewski ze swojskim makaronem |
19 zł |
Krem ze szczawiu z jajkiem poszetowym |
24 zł |
Żur z białą kiełbasą, ziemniaczanym puree, pieczarką, chipsem z boczkiu i jajkiem przepiórczym |
25 zł |
Sałatki | |
Sałatka Cezara |
45 zł |
Chrupiące sałaty z grillowanym Halloumi i młodym ziemniakiem, letnimi warzywami ogrodowymi i cytrynowym sosem vinegrette |
41 zł |
Dania główne | |
---|---|
Grillowany filet z łososia podany z kotlecikami ryżowymi oraz ogórkiem po koreańsku |
78 zł |
Schab puławski sous-vide podany na puree z kalarepy wraz z kalafiorem romanesco |
60 zł |
Lasagne z mięsem i warzywami |
48 zł |
Udko z królika duszone w sosie śmietanowym z kaszą bulgur i warzywami |
64 zł |
Wołowina po burgundzku z kopytkami |
49 zł |
Rolada wołowa z kluskami i czerwoną kapustą |
59 zł |
De volaille z frytkami i surówką |
44 zł |
Pierś z kaczki w ciemnym sosie, marynowana żurawina, pieczone jabłko z majerankiem, śląskie kluski, piklowana kapusta |
64 zł |
Steak z polędwicy wołowej z ziemniakiem Hasselbach, pieprzowym sosem, grillowaną pieczarką zapieczoną serem i jarmużem |
120zł |
Placki ziemniaczane z gulaszem wieprzowym w sosie serowym |
43 zł |
Falafel z ciecierzycy podany z chrupkimi warzywami w sosie balsamicznym, kolendrą oraz sosem curry |
39 zł |
Pierogi z ziemniakami i serem (6szt) |
27 zł |
Pierogi z mięsem (6szt) |
29 zł |
Vege curry z pieczonym burakiem czerwoną fasolą oraz czarna soczewicą |
37 zł |
Burgery i kanapki | |
---|---|
Burger pulled pork z boczkiem, warzywami oraz sosem Tzatziki |
39 zł |
Chickenburger w chrupiącej panierce, lekkiej bułce z sosem cezar, lodową sałatą, ogórkiem konserwowym i grillowanym boczkiem |
38 zł |
Dania mączne | |
---|---|
Domowe tagliatelle w sosie pieczarkowym z grillowanym filetem z kurczaka oraz porcją szpinaku |
46 zł |
Lasagne z mięsem i warzywami |
48 zł |
Pierogi z mięsem i okrasą ze słoniny |
29 zł |
Pierogi z serem i ziemniakami z prażoną cebulką |
27 zł |
Tagliatelle z pesto z czosnku niedźwiedziego przybrane rukolą, parmezanem i pistacjami |
44 zł |
Dania z dla dzieci | |
---|---|
Nugetsy z kurczaka z marchewką i frytkami |
28 zł |
Mini burger wołowy z frytkami |
33 zł |
Kluski z sosem pieczeniowym |
16 zł |
Poproś kelnera o kartę deserów i drinków.
Kuchnia restauracyjna czynna do 21:30.